Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Άσκηση φυσικής κατάστασης, συνδυαστικό παιχνίδι και τελειώματα.

 

Σκοπός της άσκησης.

 Δουλεύουμε την πάσα μας, το συνδυαστικό παιχνίδι, την κίνηση των παικτών και το σωστό timing στα τρεξίματα.

 Περιγραφή.

 Χρησιμοποιώντας το μισό γήπεδο, οι παίκτες χωρίζονται σε 4 περιοχές.  Στην περιοχή 1 οι παίκτες κάνουν 5 sit-ups, στην περιοχή 2 περνούν με ταχύτητα από την σκάλα, στην περιοχή 3 πηδούν 5 εμπόδια και στην περιοχή 4 οι παίκτες περνούν με ταχύτητα από τα δαχτυλίδια.  Κάθε παίχτης σε κάθε περιοχή πρέπει να ολοκληρώσει την άσκηση ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους. Έπειτα ο πρώτος παίκτης στην περιοχή 1 ξεκινά περνώντας τη μπάλα στον παίκτη περιοχής 2, ο οποίος με την σειρά του την περνά στον παίκτη περιοχής 3.  Ο παίκτης 1 κάνει μια καμπύλη διαδρομή γύρω από τον κώνο και κινείται στο 2ο δοκάρι. Ο παίκτης 2 κάνει ένα overlap προς το κόρνερ ώστε να δεχτεί την μπάλα απ’ τον 3 και να βρεθεί σε θέση να πραγματοποιήσει σέντρα στην περιοχή. Ο παίκτης 3 και ο παίκτης 4 κάνουν καμπύλες διαδρομές ώστε να βρεθούν στο σημείο του πέναλτι και στο 1ο δοκάρι αντίστοιχα. Ο παίκτης 2 σεντράρει στην περιοχή και οι άλλοι 3 παίκτες προσπαθούν να τελειώσουν σε πρώτο χρόνο την φάση.

 Ο προπονητής πρέπει να συντονίσει την κίνηση των 4 παικτών για να διασφαλίσει ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο σωστό timing.


2 σχόλια:

  1. Αν ο συνολικός χρόνος της άσκησης δεν ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα και το διάλειμμα μεταξύ των επαναλήψεων είναι πλήρες, τότε η άσκηση είναι τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί σε 10", αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός, κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνος ο προπονητής. Όσον αφορά το διάλειμμα αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των αθλητών που βρίσκονται σε κάθε περιοχή της άσκησης. Αν εκτελεστεί σωστά μπορούμε σε μία άσκηση να δουλέψουμε ταυτόχρονα σε διάφορους τομείς.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...